Да пазарувам или не дрехи втора ръка?

Митове и предразсъдъци за дрехите втора употреба

Употребяваните стоки – дрехи, обувки и аксесоари, страдат от много предразсъдъци и биват заклемявайни като „стоки за бедни“. Такива мнения обаче няма по отношение на употребяваните коли или техника, които почти всеки, поне веднъж в живота си е имал и ползвал съвсем успешно. Защото тогава е това двуличие?

Ще разгледаме някои от най-разпространените митове и ще се опитаме да ги разбием, за да получите ясна представа за дрехите „секъндхенд“.

  1. Дрехите от магазини втора употреба са парцали

Това е една от най-честите критики, които получават обичащите да пазаруват там. След осъдителното поклащане на глава и цъкане с език, ще получите и цяла тирада как дрехите са заразни, обработени с отровни химикали, едва ли не, събирани от боклука на „богатите американци“ и още подобни нелепости.

Всъщност, в това няма и капка истина. Дрехите, които се предлагат в утвърдените физически магазини за дрехи втора ръка, както и онлайн магазините за секъндхенд, предлагат подбрани, проверени, а понякога и чисто нови дрехи в своите обекти или в Интернет. Често става дума за остарели колекции на популярни марки, останали единични бройки или за дрехи, които са обличани по един път. Тайната е в това да се избере сериозен доставчик и да се търси целенасочено.

  1. Дрехите за секъндхенд стоки са за бедните

Тези обекти нямат нищо общо със социалния статус или стандарта на живот на хората. Идеята е да се предложат стоки, които по една или друга причина не са били оползотворени качествено или изобщо не са били внасяни в страната. Това една дрехи да бъде облечена 1-2 пъти, след което да гние в депото за отпадъци, е толкова тъжно и ненужно…, особено след като може да радва новия си собственик дълги години.

  1. Опасно е да се носят дрехи, които са били обличани от друг

Всъщност, преди да бъдат изложени на щандовете, всички стоки биват щателно проверявани, почиствани и дезинфекцирани, а преди носене, е важно да бъдат изпрани и от новия си собственик. При това положение, трудно би било на какъвто и да е микроорганизъм да оцелее и да нанесе вреда.

Това са едни от най-разпространените митове, които може би спират много хора да изберат достъпното качество на световните марки. Ако и вие сте сред тях, но искате да опитате, можете да се обърнете към онлайн магазин за стоки втора употреба и да направите своя първи избор. Сигурни сме, че няма да бъде последен!

Безплатен абонамент за нови промоции. Въведете вашият e-mail тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *