Оформление на интериора с помощта на растения

Ако изберете подходящите цветя и растения и ги подредите правилно на закрито, можете да придадете на интериора си нов нюанс. Ето някои примери за ефективното използване на стайните растения у дома:

  • Вертикалното озеленяване може да раздели голямата стая на две различни функционални зони, като кухня и всекидневна.
  • Наличието на зелено декориране ще ви помогне да създадете елегантен , деликатен и романтичен дизайн.
  • Пълзящите растения ще решат проблема с ниския таван, визуално ще го повдигне, като придаде на  пространството допълнителен обем..
  • По правило съвременните апартаменти са свързани с многофункционални пространства, които често изискват ненатрапчиво зониране. Подобен проблем може лесно да бъде решен от стайни растения.
  • Интересно е да използвате растения с различна височина на стъблото и текстура на листата. Такива закрити растения включват хибискус, филодендрон, хамедорея и други.

Къде и как най-добре да поставите стайни растения

Като фон за растенията могат да се използват както стени (за повече идеи декориране на стените вижте в Benchtalks.com), така и мебели. Като се има предвид това, големите листни растения трябва да се използват в стаи с тапети, украсени с малки елементи.Що се отнася до малките листа, обикновените стени, за предпочитане в ярки цветове, могат да играят ролята на фон за тях.

Контрастите на малки и големи по височина растения ще изглеждат много изискано в хола.

Усещането за пропорция е жизненоважно условие при избора на възможни комбинации при вътрешното озеленяване. Ако пренебрегнете това правило, рискувате да превърнете дома си в тропическа оранжерия или джунгла.

Цветята могат да бъдат засадени в саксии с необичайни форми и оригинален дизайн. Ярките, привличащи вниманието растения изпъкват най-добре в незабележими саксии. Опростеността на саксията ще подчертае привлекателността на растението.

За модерните апартаменти вертикалното озеленяване е идеалното решение от гледна точка на възприятието. Таванът, както растителните стени, имат не само необичаен външен вид, но и възможност за хармонично вписване в съвременните интериорни решения.

При избора на растения, които да се използват за създаване на вътрешни композиции, е препоръчително те да са не само привлекателни, но и полезни. Лавандула, валериана, цитрусовите плодове, мирта, гардения, бегония, лавровица, здравец и розмарин ще ви помогнат да създадете добро настроение, да облекчите безпокойството и да подобрите съня си.

Безплатен абонамент за нови промоции. Въведете вашият e-mail тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *