BULGARA – забравеният вкус на истинските млечни продукти

От млечно-киселите продукти в България най-голямо значение има българското кисело мляко. Използвано още от времето на траките до наши дни, то се е превърнало в народна храна. По-лесно смилаемо е от прясното мляко и е ценна храна, както за деца, така и за възрастни. Особено подходящо е за изтощени организми и за хора, прекарали тежки инфекциозни болести.

На диетичните качества на българското кисело мляко за пръв път се обръща внимание в началото на XX век. При проучване тогава се установява, че жителите на нашата страна живеят дълго, което се обяснява с редовната консумация на кисело мляко и с влиянието на микрофлората му върху гнилостната микрофлора на дебелите черва. При редовна консумация на кисело мляко, попадналите в червата мелчнокисели бактерии, се развиват, ферментират остатъците от храната и създават кисела реакция, която подтиска, дори преустановява, дейността на гнилостните бактерии и по този начин предпазва организма от вредното влияние на органичните отрови.

Счита се и, че цистинът и глутатионът, които се съдържат в киселото мляко, предпазват организма от вредното влияние на радиацията.

Ценните качества на киселото мляко, като храна и като диетично лечебно средство, се дължат на дейността на млечнокиселите бактерии, които се внасят в млякото като подкваса.

Като причинител за подквасването на млякото се сочи пръчковидната млечнокисела бактерия Lactob. bulgaricus. Наред с нея, като съучастник в подквасването, се посочва и придружаващия диплокок, наречен Str. Thermophilus.

Lactob. bulgaricus е много по-активен, ферментира бързо млечната захар и образува много млечна киселина. Придава на киселото мляко силно кисел вкус и зърнеста консистенция.

Str. Thermophilus  ферментира по-бавно млечната захар и натрупва по-малко млечна киселина, а на млякото придава приятен млечнокисел вкус и сметанообразна консистенция.

Доброкачествената култура за кисело мляко не трябва да съдържа странична микрофлора. Тя трябва да подквасва млякото за точно определено време и при подходяща температура. Ето защо при производството на кисело мляко в BULGARA се използват течни и чисти култури, селектирани и поддържани в специална лаборатория.

Най-качествено кисело мляко се получава само от прясно и чисто мляко! Киселото мляко на БУЛГАРА е нехомогенизирано и е с естествен каймак, както и без никакви „подобрители”, консерванти, антибиотици или нишестета.

Сиренето и кашкавалът са също основни храни на българската трапеза. Lactobacillus bulgaricus – Лактобацилус булгарикус е основна част и от състава на закваската, която се влага при производството на бяло саламурено сирене и кашкавал.

В БУЛГАРА майсторлъкът и производството на млечни продукти се предава от поколение на поколение при запазване на оригиналния и истински автентичен начин за произвеждане на сирене и кашкавал. Всичко се изработва ръчно и под постоянен контрол на процесите.

Млечните продукти на BULGARA имат истински и силно изразен вкус и аромат. За производството им се използва само и единствено българска закваска и българско пълномаслено краве мляко.

Кравето сирене на БУЛГАРА е с леко жълт цвят – това е натуралният цвят на кравето сирене. Кашкавалът на БУЛГАРА е с идеална гладка структура, наситен жълт цвят и с неустоим млечно-кисел вкус и аромат. Сиренето зрее не по-малко от 45 дни при съответната температура и влажност, а кашкавалът – минимум 60 дни. Това са периодите от време, които са необходими на продуктите, за да узреят напълно и да бъдат с отлични органолептични свойства.

Продуктите на БУЛГАРА МИЛК се произвеждат по стари български традиционни рецепти от 100% чисто българско пълномаслено краве мляко!

Опитайте забравения вкус на истинските млечни продукти!

*Кашкавал БУЛГАРА от 100% чисто и пълномаслено краве мляко – 17.00 лв./кг.
*Сирене БУЛГАРА от 100% чисто и пълномаслено краве мляко – 13.00 лв./кг.
*Домашно кисело мляко в буркан (0.5кг.) – 2.00 лв./бр.
*Истинско домашно цедено мляко (1 кг.) – 7.00 лв./бр.

За поръчки:

БУЛГАРА МИЛК ЕООД

гр. Хисаря, ул.Кирил и Методии №18

https://www.facebook.com/Bulgara-млечни-продукти-556268761484764

е-mail: bulgaramilk@gmail.com

+359898628157

Безплатен абонамент за нови промоции. Въведете вашият e-mail тук:

Този сайт използва "бисквитки" (cookies), чрез които събира информация за посетителите, съобразно нашата политика за защита на личните данни.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close