BULGARA – забравеният вкус на истинските млечни продукти

От млечно-киселите продукти в България най-голямо значение има българското кисело мляко. Използвано още от времето на траките до наши дни, то се е превърнало в народна храна. По-лесно смилаемо е от прясното мляко и е ценна храна, както за деца, така и за възрастни. Особено подходящо е за изтощени организми и за хора, прекарали тежки инфекциозни болести.

На диетичните качества на българското кисело мляко за пръв път се обръща внимание в началото на XX век. При проучване тогава се установява, че жителите на нашата страна живеят дълго, което се обяснява с редовната консумация на кисело мляко и с влиянието на микрофлората му върху гнилостната микрофлора на дебелите черва. При редовна консумация на кисело мляко, попадналите в червата мелчнокисели бактерии, се развиват, ферментират остатъците от храната и създават кисела реакция, която подтиска, дори преустановява, дейността на гнилостните бактерии и по този начин предпазва организма от вредното влияние на органичните отрови.

Счита се и, че цистинът и глутатионът, които се съдържат в киселото мляко, предпазват организма от вредното влияние на радиацията.

Ценните качества на киселото мляко, като храна и като диетично лечебно средство, се дължат на дейността на млечнокиселите бактерии, които се внасят в млякото като подкваса.

Като причинител за подквасването на млякото се сочи пръчковидната млечнокисела бактерия Lactob. bulgaricus. Наред с нея, като съучастник в подквасването, се посочва и придружаващия диплокок, наречен Str. Thermophilus.

Lactob. bulgaricus е много по-активен, ферментира бързо млечната захар и образува много млечна киселина. Придава на киселото мляко силно кисел вкус и зърнеста консистенция.

Str. Thermophilus  ферментира по-бавно млечната захар и натрупва по-малко млечна киселина, а на млякото придава приятен млечнокисел вкус и сметанообразна консистенция.

Доброкачествената култура за кисело мляко не трябва да съдържа странична микрофлора. Тя трябва да подквасва млякото за точно определено време и при подходяща температура. Ето защо при производството на кисело мляко в BULGARA се използват течни и чисти култури, селектирани и поддържани в специална лаборатория.

Най-качествено кисело мляко се получава само от прясно и чисто мляко! Киселото мляко на БУЛГАРА е нехомогенизирано и е с естествен каймак, както и без никакви „подобрители”, консерванти, антибиотици или нишестета.

Сиренето и кашкавалът са също основни храни на българската трапеза. Lactobacillus bulgaricus – Лактобацилус булгарикус е основна част и от състава на закваската, която се влага при производството на бяло саламурено сирене и кашкавал.

В БУЛГАРА майсторлъкът и производството на млечни продукти се предава от поколение на поколение при запазване на оригиналния и истински автентичен начин за произвеждане на сирене и кашкавал. Всичко се изработва ръчно и под постоянен контрол на процесите.

Млечните продукти на BULGARA имат истински и силно изразен вкус и аромат. За производството им се използва само и единствено българска закваска и българско пълномаслено краве мляко.

Кравето сирене на БУЛГАРА е с леко жълт цвят – това е натуралният цвят на кравето сирене. Кашкавалът на БУЛГАРА е с идеална гладка структура, наситен жълт цвят и с неустоим млечно-кисел вкус и аромат. Сиренето зрее не по-малко от 45 дни при съответната температура и влажност, а кашкавалът – минимум 60 дни. Това са периодите от време, които са необходими на продуктите, за да узреят напълно и да бъдат с отлични органолептични свойства.

Продуктите на БУЛГАРА МИЛК се произвеждат по стари български традиционни рецепти от 100% чисто българско пълномаслено краве мляко!

Опитайте забравения вкус на истинските млечни продукти!

*Кашкавал БУЛГАРА от 100% чисто и пълномаслено краве мляко – 17.00 лв./кг.
*Сирене БУЛГАРА от 100% чисто и пълномаслено краве мляко – 13.00 лв./кг.
*Домашно кисело мляко в буркан (0.5кг.) – 2.00 лв./бр.
*Истинско домашно цедено мляко (1 кг.) – 7.00 лв./бр.

За поръчки:

БУЛГАРА МИЛК ЕООД

гр. Хисаря, ул.Кирил и Методии №18

https://www.facebook.com/Bulgara-млечни-продукти-556268761484764

е-mail: bulgaramilk@gmail.com

+359898628157

Безплатен абонамент за нови промоции. Въведете вашият e-mail тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *