Предимствата да използвате професионален конвектомат

Конвектоматите са един от уредите, които осигуряват най-високо качество и ефективност в реномираните хотели и ресторанти, което ги прави на практика почти задължителни за всеки уважаващ себе си ресторантьорски бизнес (много голям избор от най-висок клас конвектомати можете да откриете на  MixHoReCa.com).

Използването на този тип оборудване в кухнята може да ви осигури много предимства и да предостави множество ползи за поддържане добрата репутация и имидж на бизнеса.

Конвектоматите осигуряват равномерно изпичане на храната

Конвектоматите са един от уредите, които осигуряват най-равномерно разпределение на топлината в камерата на уреда, което позволява на храната да се готви по еднакъв начин от всички страни.

Това предотвратява риска от прегаряне на една част от ястието или от това то да остане недоготвено от друга страна. По този начин се осигурява консистентност във вкуса и текстурата на храната, която се сервира.

Могат да ви спестят много време и енергия в процеса на приготвяне на храна

Конвектоматите готвят по-бързо в сравнение с традиционните фурни, тъй като конвекционният вентилатор ускорява процеса на пренос на топлина. Това помага да се намали времето за готвене и разходите за енергия.

Това ги прави подходящи и способни да приготвят големи обеми храна, което е особено полезно за големи хотели и ресторанти с висок наплив от посетители, както и при организиране на кетърингови събития.

Осигуряват много високо качество на храната

Равномерното готвене и запазването на влагата помага да се подобри качеството на храната, като се запазва вкусът, текстурата и хранителните стойности.

Освен това, конвектоматите предоставят разнообразни функции като печене, готвене на пара, изсушаване, размразяване и други. Това позволява на ресторантите да се справят с различни стилове на готвене и да предлагат голямо разнообразие от ястия.

Подобрена ефективност на кухненския персонал и спестяване на работна площ

Конвектоматите могат да бъдат програмирани за изпълняване на различни стъпки в процеса на готвене, което улеснява кухненския персонал и позволява постигане на консистентни резултати.

Освен това, уредите от този тип могат да се интегрират в различни кухненски екосистеми и да спестят място, което е особено важно за ресторанти с ограничена работна площ.

Конвектоматите предлагат много лесно поддържане и почистване

Повечето модели конвектомати са оборудвани с автоматични системи за почистване и размразяване, което улеснява поддръжката и грижата за уредите.

Използването на уред от толкова висок клас може значително да подобри ефективността, качеството и разнообразието на менюто във вашия ресторант, като същевременно улеснява работата на кухненския персонал и увеличава удовлетвореността на клиентите.

Безплатен абонамент за нови промоции. Въведете вашият e-mail тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва "бисквитки" (cookies), чрез които събира информация за посетителите, съобразно нашата политика за защита на личните данни.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close